Какво значи пожар в кухнята

Днеска успях от много акъл да си подпаля кухнята. Няма майтап. Не се стигна до пожарна, ама си беше голяма беля…
Станах аз като никой път към 10 сутринта (много рано!) и отивам да правя закуска, пак като никой път. Под закуска разбирам да изпържа нещо тестено от хладилника, полуфабрикат пръчки със сирене, ама стават за ядене сутрин.
Слагам, значи, тенджерката с олио от предния път дето е пържено същото и досипах още малко, пуснах котлона, той със стъклопакет. И отидох за малко обратно на компа да го пусна вече и да пускам торент клиентите и форума.
Очевадно съм се отплеснал, сигур има-няма 10 минути, ама като отидох обратно в кухнята, ме посрещна дим, а котката чакаше на вратата на кухнята за да избяга от пушилката вътре.
Влизам аз и за първи път видях как гори хууубавичко олио и пластмаса над него…
Имаме ширм – вентилатор и филтър над печката. Е, вече нямаме  :-*
Огъня от олиото успял да подпали и пластмасата по ширма, и той както е мазен и мазен, туй чакал. Аз поиздивях и в първия момент гледам вече как започва да капе пластмасата направо върху печката и в бързината не видях къде съм оставил капака на въпросната тенджера, измъкнах я с голи ръце на терасата, ама успях да се опаря, преди да отворя прозорец на терасата и да оставя там тенджерата и да търся капака.
По-големия зор беше ширма, вънка духаше вятър и не ми помогна особено, по-скоро постоянно снабдяваше огъня в ширма с още кислород… гадна гледка.
Тогава някъде набързо се случиха 2-3 неща почти наведнъж: довтаса майка ми, захлупих тенджерата и изключих бушона на апартамента. И почна една игра на водомятане отдолу нагоре….
Пушилката бе стремителна, стабилна и гадна, но не чак непоносима.
Хм, само котето ми от порода Бял Персиец стана на Опушен Сив Персиец. Горкото, беше изчезнало на другия край на апартамента и се свило на кълбенце от уплаха.
Ако сте  били около последните входове на 76-ти блок тая сутрин около 11 някъде, няма начин да не сте чули как ме нареждаха вкъщи за простотията
А тя си е за бой, де, добре, че само с толкоз се разминах. Мда, и с много чистене…..
печката е сериозно подгизнала, шкафовете над нея поопушени, но май тапетите ще се спасят, така че остава само миризмата на недопечен въглен да ми напомня още дълго време за моята разсеяност…..
Въх, добре че не направих по-голяма беля, ама това ми е обеца на ухото…

Published in: on октомври 19, 2006 at 01:58  Вашият коментар  

The URI to TrackBack this entry is: https://semdd.wordpress.com/2006/10/19/%d0%9a%d0%b0%d0%ba%d0%b2%d0%be-%d0%b7%d0%bd%d0%b0%d1%87%d0%b8-%d0%bf%d0%be%d0%b6%d0%b0%d1%80-%d0%b2-%d0%ba%d1%83%d1%85%d0%bd%d1%8f%d1%82%d0%b0/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: