Изявление – обръщение на Сергей Станишев за 15 Септември към българските ученици и учители по повод първия учебен ден

Нашичкия застрелян мини-председател решил да се репчи и възпитава и учениците по училищата още от първия учебен ден.

Дори иска да му четат изявленията и речите, като на парад – за учениците при откриването сутринта на 15-ти, а на учителите – като на заварка, след приключването му. Реално байчо Серго е скалъпил 2 (две) такива речи за четене, които имат много общи неща.
Ако има желание, ето ги какво представляват (backup links), който иска, да си ги чете с кеф и преди 15-ти.
Няколко неща в тях, обаче, бият на очи….
Първо, че Сергейчо се е престрашил и е написал първия ред с обръщенията на ръка, след като са му ги измъдрили и приготвили от канцеларията. Браво, значи поне е минал първи клас.
После следва пълнежа за зарибяване на масите или леко напомняне с пръст за безплодните роптаения лани („Разкажете на учениците си какво означава гордост и независимост“ – тоя филм не им ли го прожектираха миналата година вече?).
И накрая е интересното:
Подписа на Сергей Станишев в обръщението към учениците

Подписа на Сергей Станишев в обръщението към учениците

... и към учителите.

... и към учителите.

Дръпнал по една джизгия и готов с подписа. На учителската другарска критика поне има наченки да не е едноизмерен, ама нейсе.
Виж, за дечурлигата си е битер да им е теглил и той вече чертата. Всъщност, знае ли го човек, може и толкоз да си знае, по една резка да дърпа само 🙂
Така че скъпи дечурлига, спестявам ви зора да слушате 5 минутки в повече глупости на 15-ти, да знаете, че не изпускате много. Уроците по независимост предстоят и ще са далеч по-нагледни и интересни от поредния свирчо, дето поучава стадото, за да не му избяга.
Слушкайте и (м)учете, но и (му) мислете.

The URI to TrackBack this entry is: https://semdd.wordpress.com/2008/09/12/stanishev_15thsept_speech/trackback/

RSS feed for comments on this post.

6 коментараВашият коментар

  1. Финала ти ми харесва! И все пак – накъде отива този наш свят и какво бъдеще чака тази е-генерация?…Когато малцина мислят за утре, а име една песен, в която се пее „Защото утре започва от днес“.

  2. Хей, ти да не искаш да си плащаме та да видим словото на Дмитриевич? Как може да се свали туй чудо, иска ми пари за да сваля файла? 😦

  3. Хахаха, пробвай да сваляш от 4storing.com връзките – щракаш на бутон продължи и ще ти даде директно файла. Другите връзки са на Рапидшеър и те са май по-нахални – или избираш да не им плащаш и чакаш ~30 секунди за да ти дадат връзка или им кихаш някаква сума в евро. Както се казва, дявола е в детайлите 🙂 Щракай на Free User, чакаш половин минута и ти се появява кръгло бутонче със стрелка за сваляне – те това вече е файла. Ни най-малко не бих искал да увътрям хората дори пари да плащат за подобна пропаганда 🙂 затова има и резервни връзки.

  4. […] че като минат фанфарите от тържествените обръщения на куцо, сакато, ръбато и чепато, наблюдавайте как ще […]

  5. […] само това, което съм длъжен.” След това претупа словото на Станишев с такава скорост и с такава липса на изразителност, че […]

  6. […] обаче една разлика, Премиера, а не президента е наред с речите (нещо, против което имаха някой блогъри). Имало е и още […]


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: